ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αναπροσαρμογή επιδόματος εξομάλυνσης … Όσα πρέπει να γνωρίζετε και δεν σας έχουν πει μέχρι σήμερα

Αριθμ. Πρωτ.:05/15

Μετά από πλήθος ερωτημάτων που έχει δεχθεί η Ένωσή μας αναφορικά με τη χορήγηση του προσαυξημένου επιδόματος εξομάλυνσης, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
Με αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε ως αντισυνταγματική η χορήγηση του προσαυξημένου επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών (λόγω ύπαρξης προστατευομένων μελών - τέκνων) στον ένα μόνο εκ των γονέων, στην περίπτωση που αμείβονται και οι δύο με βάση το ειδικό μισθολόγιο του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε συμμόρφωση προς την εν λόγω απόφαση με τις διατάξεις του άρθρου 86 του Ν. 4307/2014 καταργήθηκε η παραπάνω διάταξη αναδρομικά από 01-08-2012 καθιστώντας δικαιούχους του προσαυξημένου επιδόματος εξομάλυνσης και τους δύο γονείς – στελέχη.

Η αρμόδια οικονομική υπηρεσία του ΥΝΑ (ΔΟΔ/Γρ. Μισθοδοσίας) θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες τόσο για την αναπροσαρμογή του δικαιούμενου ποσού όσο και για την καταβολή των αναδρομικών που προκύπτουν, αυτεπάγγελτα χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους των στελεχών.

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε τόσο η αναπροσαρμογή όσο και η καταβολή των αναδρομικών να πραγματοποιηθεί με την μισθοδοσία Φεβρουαρίου 2015, ενώ το ύψος των αναδρομικών (για τις μισθοδοσίες από Αύγουστο 2012 και μετά) θα ανέρχεται στα 50€ μεικτά για κάθε μήνα. 

Παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών μετά την δημοσίευση του Ν. 4307/2014 αναπροσαρμόστηκε ως εξής: 

Για τους άγαμους από 100,00€ στα 105,86 € 
Για τους εγγάμους χωρίς τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, από 150,00€ σε 159,61 €.
Για εγγάμους ή διαζευγμένους ή σε διάσταση ή σε χηρεία ή αγάμους οι οποίοι έχουν τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, από 200,00€ σε 212,94 €.

Για το Δ.Σ.
 Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ     Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

ΠΗΓΗ : http://kranosgr.blogspot.gr/2015/01/blog-post_827.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις