Αυτή είναι η νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ - Καμμένος, Ήσυχος, Τόσκας κι έρχεται και γραμματέας

Image
Η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ “κλείδωσε” πριν από λίγο. 

Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Πάνος Κάμμενος.

Αναπληρωτής Υπουργός ο Κώστας Ήσυχος ,υπεύθυνος του τομέα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και

Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νίκος Τόσκας υποστράτηγος ε.α

Θα τοποθετηθεί και νέος γενικός γραμματέας στην θέση του Αντώνη Οικονόμου.

Η νέα ηγεσία αναλαμβάνει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Το πόσο καλά θα συνεργαστεί αυτό το σχήμα έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Και οι τρεις γνωρίζουν τα θέματα της Εθνικής Άμυνας. Είναι βέβαιο όμως ότι υπάρχουν μεγάλες διφορές στο πως βλέπουν την επιλύση συγκεκριμένων θεμάτων. Για παράδειγμα ο Καμμένος θα είναι υπέρ της επιστροφής του γένους για τους εισακτέους στις στρατιωτικές σχολές. Οι δύο άλλοι όχι. Για το θέμα των Ενώσεων Στρατιωτικών. Είναι επίσης σίγουρο ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις. Το πιθανότερο είναι ότι θα ακολουθήσουν την γενική κυβερνητική γραμμή που έχει περιγράψει ο Καμμένος: "Σ΄ ότι διαφωνούμε το αφήνουμε στην άκρη" . Όμως υπάρχουν και προβλήματα που δεν μπορούν να περιμένουν.

Όπως και να ΄χει όλοι μας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Τι θα γίνει με τον Γενικό Γραμματέα.

Υπήρξαν διαρροές που ήθελαν την θέση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ να καταργείται. Φαίνεται όμως ότι η θέση δεν θα καταργηθεί. Και γι΄ αυτό έχουν βολιδοσκοπηθεί ήδη κάποιοι. Πρώτος ο Παναγιώτης Σγουρίδης των ΑΝΕΛ, ο οποίο όμως τελικά υπουργοποιείται στον τομέα της Γεωργίας . Συνεπώς αναζητείται ο νέος Γενικός Γραμματέας . 

onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις