Ειδικές Δυνάμεις: Αθόρυβη υβριδική μηχανή μοτοκρός

Το πρωτότυπο μίας υβριδικής μοτοκρός μηχανής που θα επιτρέπει στον χρήστη να κινείται επί παντοδαπού εδάφους με μοναδικό θόρυβο αυτόν που προέρχεται από τα ελαστικά θα είναι έτοιμο για δοκιμές πεδίου περί τα μέσα του επόμενου έτους.

Συγκεκριμένα, η Logos Technologies ανακοίνωσε ότι οι εργασίες στη «στρατιωτική μοτοσυκλέτα» SilentHawk επιταχύνονται λόγω δεύτερης ερευνητικής σύμβασης που ανέθεσε η υπηρεσία ερευνών προηγμένων αμυντικών προγραμμάτων (DARPA: Defense Advanced Research Projects Agency). Η SilentHawk αναπτύσσεται από κοινού από τις Logos Technologies και Alta Motors και η αρχική σύμβαση είχε ανατεθεί από τη DARPA τον Απρίλιο του 2014.
Κατά βάση η SilentHawk συνδυάζει την ηλεκτρική μοτοκρός μηχανή RedShift MX που έχει αναπτύξει η Alta Motors με ένα υβριδικό (εσωτερικής καύσης – ηλεκτρικό) σύστημα κινητήρα που σχεδιάστηκε από τη Logos Technologies για την προώθηση μη επανδρωμένων αεροχημάτων.
Σημειώνεται ότι η RedShift MX (παρουσιάζεται στο συνημμένο βίντεο) με τιμή λιανικής περί τα 13.000 ευρώ έχει δυνατότητα ανάπτυξης ταχύτητας 128 χιλιομέτρων ανά ώρα και αυτονομία συσσωρευτή περίπου δύο ώρες για μικτή κίνηση επί οδού και παντοδαπού εδάφους.
Η ενσωμάτωση υβριδικού συστήματος κινητήρα θεωρείται πιθανό ότι θα αυξήσει την εμβέλεια της στρατιωτικής έκδοσης SilentHawk ενώ θα επιτρέπει στον χρήστη την παραγωγή συμπληρωματικής ηλεκτρικής ενέργειας στο πεδίο ώστε να απομειωθεί η εξαιρετικά πιεστική ανάγκη για συσσωρευτές που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος μαχητής.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της SilentHawk με μεγάλη επιχειρησιακή αξία είναι το χαμηλό επίπεδο θορύβου σε ηλεκτρική λειτουργία που ανέρχεται σε μόλις 75 decibels, αντίστοιχα μίας τυπικής ηλεκτρικής σκούπας και η δυνατότητα επίτευξης σε ηλεκτρική λειτουργία συνεχούς ταχύτητας 88,5 χιλιομέτρων ανά ώρα. Επιπρόσθετα θα είναι δυνατή η αφαίρεση του κινητήρα της SilentHawkώστε αυτή να κινείται μόνο με τον συσσωρευτή της.
Τέλος, ας σημειωθεί ότι η SilentHawk δεν είναι η μοναδική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που αναπτύσσεται για στρατιωτική χρήση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης τα μέσα του 2013 η Zero Motorcycles σχεδίασε τη MMX, μία πλήρως ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 137 χιλιομέτρων ανά ώρα και η οποία είναι βελτιστοποιημένη για χρήση από δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων.
http://www.defence-point.gr/news/?p=120603

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις