1350 φύλλα πορείας έστειλε το ΓΕΣ σε στρατιώτες σε Αττική και Πελοπόννησο- Προορισμός σύνορα

Για τα ελληνικά δεδομένα μπορεί να θεωρηθεί και “επανάσταση”. Δεν θυμόμαστε άλλη φορά τόσες μαζικές μεταθέσεις στρατιωτών από την ενδοχώρα στην μεθόριο! 1350 στρατιώτες που είχαν παρουσιαστεί με την προηγούμενη ΕΣΣΟ και είχαν μετατεθεί σε μονάδες της Αττικής και της Πελοποννήσου πήραν ήδη ή θα πάρουν τα επόμενα 24ωρα φύλλο πορείας για Έβρο ή για νησιά του Αιγαίου!


Οι ανακοινώσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου άρχισαν άμεσα να υλοποιούνται από τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο,λίγο έλειψε να αποστρατευθεί επειδή δεν ικανοποιούσε τα “μαζικά αιτήματα” που έφθαναν στο γραφείο του ,όχι μόνο από πολιτικούς αλλά και από συναδέλφους του! Τα παράπονα και οι γκρίνιες κατά Μανωλά είχαν δημιουργήσει εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τον Α/ΓΕΣ και κάποιοι “παρατρεχάμενοι” θεωρούσαν δεδομένη την αποστρατεία του.

Η ζωή …τα ΄φερε αλλιώς. Και ο Α/ΓΕΣ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα είχε πράσινο φως για να κάνει το αυτονόητο. Να στείλει στρατιώτες εκεί που πραγματικά χρειάζεται ο στρατός κι όχι εκεί που απαιτούσαν οι ανάγκες των πολιτευτών και των βουλευτών. 

Ελπίζουμε ότι η όλη υπόθεση δεν θα αποδειχτεί ένα μεγάλο πυροτέχνημα που θα σβήσει γρήγορα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις