Με... «φύλλο πορείας» της ΔΕΗ οι μεταθέσεις στον Στρατό

ΦΡΕΝΟ στο «ρουσφέτι» και τα «βύσματα» στον Στρατό βάζει το νομοσχέδιο που θα καταθέσει στις αρχές Ιουνίου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι το σύστημα των μεταθέσεων να είναι... αδιάβλητο και ο κληρωτός να μετατίθεται κοντά στον τόπο κατοικίας του μόνο με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.
Μάλιστα, για να «θωρακιστεί» η διαδικασία και να κλείσουν τα «παράθυρα», η μετάθεση θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικών μητρώων, στα οποία θα καταχωρίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι βεβαιώσεις, που θα καθορίζουν το ύψος της μοριοδότησης.

Για την απλούστευση των διαδικασιών και την άμεση εφαρμογή του ευνοϊκού μέτρου σε όσους το δικαιούνται, το αρμόδιο υπουργείο έχει καταλήξει στο βασικό κριτήριο που θα προσδίδει και τη μεγαλύτερη μοριοδότηση. Ποιο θα είναι αυτό; Το «διαβατήριο» θα είναι το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Αν ο στρατεύσιμος ή η οικογένειά του είναι δικαιούχοι του, τότε θα μπορούν να διεκδικούν μία ευνοϊκή μετάθεση.

Με την κατάθεση του σχετικού δικαιολογητικού οι στρατιώτες, που είτε θα παρουσιαστούν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, είτε εκπληρώνουν ήδη τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις σε κάποια μονάδα μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, θα παίρνουν αμέσως «φύλλο πορείας». Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, όπου οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ είναι πολλοί, όσοι κάνουν χρήση του νέου μέτρου θα υπηρετούν στα στρατόπεδα της Αττικής και των γύρω νομών, ώστε να μπορούν να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση. Επιπλέον, με το ίδιο νομοσχέδιο θα καθιερωθεί και μία σειρά από άλλα κριτήρια κοινωνικού και οικονομικού χαρακτήρα, τα οποία θα καθορίζουν το ύψος της μοριοδότησης και, κατά συνέπεια, τη μετάθεση του στρατευσίμου. Μεταξύ των κριτηρίων θα είναι η οικονομική κατάσταση, η οποία θα βεβαιώνεται με βάση τη φορολογική δήλωση, αλλά και μία σειρά από κοινωνικές και οικογενειακές παραμέτρους, όπως παιδιά χωρισμένων γονιών κ.λπ.

Οι προστάτες πολύτεκνων οικογενειών, σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές, παρά μόνο αν είναι ο τόπος διαμονής τους.

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και η διάταξη, βάσει της οποίας η θητεία των πτυχιούχων Ιατρικής θα προσμετράται στον χρόνο του «αγροτικού». Το ίδιο θα συμβαίνει και με τους κατόχους πτυχίων, όπως Νομικής ή Πολυτεχνικών σχολών, οι οποίοι, εφόσον υπηρετούν σε σχετικές με την ειδικότητά τους υπηρεσίες, θα παίρνουν βεβαίωση επαγγελματικής προϋπηρεσίας.

Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πάντως, σημείωναν ότι από την ανάληψη της νέας κυβέρνησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έγινε αποδέκτης εκατοντάδων αιτημάτων -και μάλιστα σε καθημερινή βάση- για ρουσφέτια ευνοϊκών μεταθέσεων, με τα γραφεία των υπουργών να προσπαθούν να βάλουν φρένο στα αιτήματα και τα... βύσματα.

(ΑΓΟΡΑ 29/05/2015 – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ)

ΠΗΓΗ: http://staratalogia.blogspot.gr/2015/05/blog-post_69.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις