Συμμετοχή του Στρατού στην παραγωγή φαρμάκου

ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Στρατού στην εγχώρια παραγωγή φαρμάκων μελετούν τα υπουργεία Υγείας και Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση των ηγεσιών των δύο αρμόδιων υπουργείων με θέμα... την προμήθεια των δημόσιων νοσοκομείων με φιάλες από τη Μονάδα Οξυγόνου του Στρατού στον Αυλώνα. «Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ενίσχυση των νοσοκομείων μας με φιάλες οξυγόνου από τον Στρατό» είπε στη «δημοκρατία» ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι το υπουργείο επενδύει στην παραγωγή φαρμάκων στην Ελλάδα. «O Στρατός έχει τρεις μικρές μονάδες παραγωγής φαρμάκων και αναζητούμε τη φόρμουλα για την καλύτερη αξιοποίησή τους» εξήγησε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Και ο ΕΦΕΤ παράγει μεθαδόνη. Γιατί να μην μπορεί να παράξει και δύο ή τρία φάρμακα ακόμη που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία μας;».

Σημειώνεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα συμμετοχής των στρατιωτικών γιατρών στο ΕΣΥ, όπως ανέφερε στη «δημοκρατία» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός: «Στο Νοσοκομείο της Ξάνθης εργάζεται ένας στρατιωτικός γιατρός, ενώ υπάρχουν σκέψεις να καλυφθούν κενά με στρατιωτικούς γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων σε νοσοκομεία, αγροτικά ιατρεία και Κέντρα Υγείας, που βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές αλλά και στη νησιωτική χώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, μελετιόνται τα τεχνικά ζητήματα, όπως οι συμβάσεις εργασίας των στρατιωτικών γιατρών που θα εργάζονται στο ΕΣΥ και ο τρόπος αμοιβής τους. «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα. Συζητάμε τις συμβάσεις τους στο ΕΣΥ αλλά και τον τρόπο αμοιβής τους, όπως για παράδειγμα το μπλοκάκι, που υπάρχει ήδη στα νοσοκομεία, χωρίς ωστόσο να έχουμε καταλήξει» σημείωσε ο κ. Ξανθός.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 10/06/2015 – Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2015/06/blog-post_91.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις