ΓΕΣ: «Θα εφαρμοστεί πλήρως η συνυπηρέτηση στις μεταθέσεις»

Τα έγγαμα ζευγάρια στρατιωτικών θα λάβουν τη μετάθεση συνυπηρέτησης ταυτόχρονα, διαβεβαιώνουν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού με αφορμή την έκδοση των μεταθέσεων.

Σύμφωνα με... τα όσα υποστήριξαν ανώτατες πηγές του Επιτελείου, «όσον αφορά στον σχεδιασμό και υλοποίηση των μεταθέσεων έτους 2015, οι οποίες ευρίσκονται σε εξέλιξη, έχει ληφθεί ιδιαίτερη μνεία από το ΓΕΣ ώστε συζευγμένα στελέχη τα οποία μετατίθενται με συνυπηρέτηση να λαμβάνουν ταυτόχρονα την ίδια ημερομηνία το φύλλο πορείας τους». Η επισήμανση αυτή καθησυχάζει τους στρατιωτικούς, καθότι στο παρελθόν έχουν συμβεί ουκ ολίγα τραγελαφικά.

Ένα άλλο ωστόσο πρόβλημα που υπάρχει είναι η συνυπηρέτηση των στρατιωτικών με τους/τις συζύγους δημοσίους υπαλλήλους. Κι αυτό διότι στον σχετικό νόμο υπάρχουν ορισμένα κενά, τα οποία κάθε άλλο παρά λύσεις δίνουν. Συγκεκριμένα, το θέμα της συνυπηρέτησης των στρατιωτικών όταν ο/η σύζυγος είναι τακτικός υπάλληλος ή υπάλληλος ιδιωτικού δικαίου ρυθμίζεται και καθορίζεται με τον Ν. 2946/2001 στο Άρθρο 21, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τον Ν. 4139/2013 στο Άρθρο 91.

Σε αυτό προβλέπεται πως οι «τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγος».

Επίσης, προβλέπεται πως «η απόσπαση διενεργείται με κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών, που εκδίδεται κατόπιν σχετικής αίτησης του υπαλλήλου και σύμφωνης γνώμης του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου. Αρνητική γνωμοδότηση δικαιολογείται μόνο για σοβαρό υπηρεσιακό λόγο, που διαπιστώνεται και αιτιολογείται επαρκώς από το υπηρεσιακό συμβούλιο».

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 19/06/2015 – Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2015/06/blog-post_90.html

Σχόλια

  1. στο υπουργειο υγειας τα πραγματα ειναι τραγικα.9μηνες εκανε να βγει η διακοπη και εκ νεου αποσπαση μου λογω συνυπηρετησης με ενστολο. με 3παιδια και απιστευτη ταλαιπωρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις