Και το όνομα του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ; Ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης - Ποιος τον θέλει

Image
Και το όνομα του νέου ΥΕΘΑ; Παναγιώτης Χηνοφώτης. Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ ,που έχει διατελέσει και υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή με υπουργό τον Προκόπη Παυλόπουλο, είναι επιλογή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας.


Παυλόπουλος και Χηνοφώτης είχαν καλή συνεργασία ως “υπουργικό δίδυμο” το οποίο “έσπασε” με την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τα όσα ακολούθησαν. Οι σχέσεις τους ωστόσο ποτέ δεν διαταράχθηκαν.

Η φωτογραφία είναι του Νίκου Παναγιωτόπουλου από την τελευταία εκδήλωση για το ΒΕΛΟΣ. Παυλοπουλος και Χηνοφώτης "τα λένε" υπό το βλέμμα του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου.

Η επιλογή Χηνοφώτη φαίνεται να είναι η επικρατέστερη, αφού ο έτερος Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Γράψας προφανώς δεν συζητά να αλλάξει την επιλογή του να μην εμπλακεί με κανένα τρόπο στην πολιτική.

Υπάρχει ωστόσο ακόμη μια σκέψη σε κύκλους του ΥΠΕΘΑ. Να προταθεί στον Τσίπρα το όνομα ενός τρίτου Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ. Του πτέραρχου Ιωάννη Γιάγκου.

Λογικά μέχρι την Τρίτη θα γίνει η ανακοίνωση του ονόματος του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ, με τον ναύαρχο Χηνοφώτη να έχει το προβάδισμα.


onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις