Δεκάδες Κούρδοι νεκροί στη νοτιοανατολική Τουρκία

Δεκάδες Κούρδοι νεκροί στη νοτιοανατολική Τουρκία
Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σελαμί Ατινόκ δήλωσε την Πέμπτη  ότι 30 έως 32 κούρδοι αντάρτες και ένας άμαχος έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις στη νοτιοανατολική πόλη Τσιζρέ από την περασμένη Παρασκευή που επιβλήθηκε εκεί απαγόρευση της κυκλοφορίας. 


Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έδωσε έναν διαφορετικό απολογισμό, λέγοντας πως 21 άμαχοι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Τσιζρέ.

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε επίσης ότι δεν θα δοθεί η άδεια να εισέλθουν στο Τσιζρέ οι φιλοκούρδοι τούρκοι βουλευτές που πραγματοποιούν πορεία προς την πόλη αυτή.

«Για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους (...) δεν θα επιτρέψουμε να μεταβούν στο Τσιζρέ», δήλωσε ο Σελαμί Ατινόκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα και διευκρινίζοντας πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας σ' αυτή την πόλη των 120.000 κατοίκων στα σύνορα με το Ιράκ θα συνεχισθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)