Τι ζητά ο Καμμένος για το ΥΠΕΘΑ από τον Τσίπρα

Image
Επιστροφή στο ΥΠΕΘΑ για τον Πάνο Καμμένο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν προτίθεται να αλλάξει υπουργείο και αυτό που θα συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι η επιστροφή του στο ΥΠΕΘΑ, απ΄ όπου αποχώρησε στις 28 Αυγούστου, υποσχόμενος ότι θα επιστρέψει.


Την υπόσχεση αυτή τη κράτησε και αυτό που θα πρέπει να εξασφαλίσει τώρα είναι να μπορέσει να εκλπηρώσει και όσα είχε υποσχεθεί στους στρατιωτικούς πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου,αλλά δεν υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επτάμηνης πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Καμμένος θέλει εγγυήσεις για την υπόθεση της επανόρθωσης των μισθών των στρατιωτικών με βάση όσα προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ. Ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ γλίτωσαν στο πάρα ένα την εκλογική καταστροφή, εξαιτίας αυτής της “αμέλειας” για την υλοποίησή της.

Υπάρχουν βέβαια και πάρα πολλά άλλα μεγάλα θέματα που πρέπει να επιλυθούν σε σχέση με το προσωπικό. Θέματα που δεν έχουν απαραίτητα οικονομικό κόστος .


Θέλει επίσης εγγυήσεις για την αμυντική βιομηχανία η οποία βρίσκεται στο όριο της απόλυτης καταστροφής και κινδυνεύει από τις προθέσεις των δανειστών . Για να υπάρξουν σχέδια διάσωσης ,πρέπει να υπάρξουν προγράμματα . Υπάρχουν άφθονα που οι ΕΔ “καίγονται” να υλοποιήσουν αλλά το ερώτημα είναι που θα βρεθούν τα κονδύλια.

Προς το παρόν υπάρχουν λύσεις για την EAB η οποία έχει πρόγραμμα για να επιβιώσει -η επανεργοποιηση των P-3- αλλά υπάρχουν και τα ΕΑΣ τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα.


onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις