Γιατί στους πολιτικούς αρέσουν οι στολές αλλά όχι οι στρατιωτικοί;

kammenos
Το ερώτημα το έθεσε μέσω facebook ο ναύαρχος Κωστής Γκορτζής ,γνωστός και για το αιχμηρό του χιούμορ: Γιατί οι πολιτικοί που δεν χάνουν ευκαιρία να δείχνουν την απέχθειά τους στους στρατιωτικούς προσπαθούν …να τους μοιάσουν;

Όχι δεν είναι μόνο ο Καμμένος και η στολή παραλλαγής που φόρεσε. Πολλοί προκάτοχοί …έριξαν κάτι πρόχειρο πάνω τους για να αισθανθούν το βάρος της κλάρας!
Οι φωτογραφίες το επιβεβαιώνουν.
Ο Καμμένος βέβαια το κάνει συστηματικά. Για να είμαστε απολύτως δίκαιοι ο Καμμένος δεν συγκαταλέται στους πολιτικούς που “δεν πάνε” τις ΕΔ,αλλά είναι καιρός να το δείξει και στην πράξη.Κι όχι μόνο στα λόγια.
Τώρα στο ερώτημα του Ναυάρχου; Νομίζουμε ότι παρά την συστηματική προσπάθεια κυβερνήσεων και πολιτικών να απαξιώσουν τις ΕΔ καθόλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, ο χώρος διατηρεί ακόμη κύρος και κυρίως είναι το μοναδικό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού που δουλεύει αποτελεσματικά. Αυτό το ξέρουν όλοι οι πολιτικοί αφού στα δύσκολα και τα περίπλοκα την πόρτα των ΕΔ χτυπούν. Αυτό τους εξυπηρετεί την δύσκολη ώρα αλλά νομίζουμε ότι μόλις η όποια κρίση περάσει…τους εκνευρίζει! Δεν είναι ευχάριστο να διαπιστώνουν ότι χωρίς τις ΕΔ οι “δικές” τους υπηρεσίες …δεν μπορούν.
Επιπλέον οι παραδόσεις ,οι τελετές και όλη η εικόνα των ΕΔ όπως και να το κάνουμε …υποβάλλουν ακόμη και τους πιο…αντιμιλιταριστές πολιτικούς.Έχουμε δει υπουργούς να αλλάζουν τελείως άποψη μόλις πατήσουν για πρώτη φορά το κόκκινο χαλί στο ΥΠΕΘΑ για την πρώτη επιθεώρηση αγήματος…Ο Γιάννος Παπαντωνίου ήρθε στο ΥΠΕΘΑ ως …θεωρητικός του ερωτήματος “βούτυρο ή κανόνια” και άλλαξε γρήγορα επιλέγοντας τα δεύτερα.
Οι φωτογραφίες των πολιτικών που ένοιωσαν για λίγο “μάχιμοι”.
kostas_mitsotakis
kostas_karamanlis
meimarakis
12985624_10154081729366462_406853578132374570_n
venizelos
kammenos_tsipras_parallagi
Militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις