Ειδικά Μισθολόγια: Συζητούν αναδιατύπωση - όχι απόσυρση της τροπολογίας

Image
Αναδιατύπωση της τροπολογίας και εξεύρεση ισότιμων λύσεων που θα επερκαλύπτουν τα 118 εκ ευρώ που ζητά το υπουργείο Οικονομικών, ετοιμάζουν σύμφωνα με πληροφορίες τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας.


Οι υπουργοί έχουν θορυβηθεί με την τροπολογία του υπουργείου οικονομικών και αναζητούν λύση ώστε να περάσει κάτι που θα είναι δυνατόν να ψηφιστεί από τη μια και από την άλλη να ικανοποιεί και την απαίτηση για περικοπές.

Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν εάν η αναδιατύπωση που προτείνουν θα είναι νέες περικοπές από τα λειτουργικά έξοδα των υπουργείων ή από κάπου αλλού (άγνωστο που). Σε επικοινωνία του Onalert.gr με πηγές στο περιβάλλον του Αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα,  κατέστη σαφές ότι γίνονται ενδοκυβερνητικές διαπραγματεύσεις ώστε να αναδιατυπωθεί η τροπολογία με τρόπο τέτοιο που να μην θίγει τους μισθούς των στρατιωτικών.

Αυτό που διευκρινίστηκε είναι ότι φαίνεται πως δεν συζητούν απόσυρση, αλλά αναδιατύπωση.

Βέβαια μέχρι αύριο που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο ο χρόνος είναι μακρύς και πολλά μπορούν να γίνουν.

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να σεβαστεί τόσο τις προεκλογικές της υποσχέσεις, όσο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που ζητούν τη θεσμική θωράκιση των στρατιωτικών και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
http://www.onalert.gr/stories/eidika-misthologia-syzhtoun-anadiatypvsi-oxi-aposyrsi-tis-tropologias/49831

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις