Η "φλεγόμενη" Κύπρος είπε ναι στην Τουρκία για βοήθεια υπό προϋποθέσεις

Image 

Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδέχεται την βοήθεια σε πτητικά μέσα από την Τουρκία
στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς , νοουμένου ότι αυτή «θα ενταχθεί στο πλαίσιο του κρατικού επιχειρησιακού σχεδιασμού εντός του οποίου η διεθνής συνδρομή, με τη συμμετοχή του Ισραήλ, της Ελλάδος, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και θεσμικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη».
Την θέση αυτή διατύπωσε , σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο πρόεδρος Αναστασιάδης προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, τον οποίο και ευχαρίστησε.

Ο κ. Ακιντζί , μετά από δήλωση του Τούρκου υπουργού Δασών και Υδάτων , επικοινώνησε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και του την ετοιμότητα της Τουρκίας να συνδράμει με πτητικά μέσα στην προσπάθεια για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Το μέτωπο Ασίνου κινείται νοτιανατολικά και απειλούνται οι κοινότητες Καννάβια και Αγία Ειρήνη.
Λίγο μετά τις 20.30, ολοκληρώθηκαν οι ρίψεις από τα πτητικά μέσα και ανέλαβαν δράση τα επίγεια μέσα πυρόσβεσης.  Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, Νίκο Κουγιάλη, με το πρώτο φως της ημέρας, θα γίνει επιθετική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.
Tο απόγευμα ισχυροί άνεμοι αναζωπύρωσαν εστίες φωτιάς, που έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ακόμη και σπίτια στις κοινότητες Σπήλια, Κούρδαλι, Καννάβια και Αγία Ειρήνη. 
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας στο Σίγμα, "η αστυνομία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε πλήρη ετοιμότητα".
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας συμμετέχει στις συνεδρίες συντονισμού στη Γαλάτα για να υπάρχει καλύτερος συντονισμός των εκστρατειών.
Ο κ. Αγγελίδης έκανε παράκληση όπως οι πολίτες ακολουθούν τις υποδείξεις για τη δική τους ασφάλεια, να μην εισέρχονται όπου υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα.

 

ΠΗΓΗ:  SIGMA LIVE

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις