ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΩΝ: Πως το πραξικόπημα κατά Ερντογάν τις ματαίωσε!Τι είχαν εισηγηθεί στον Καμμένο

Η απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν και η ρευστή κατάσταση στην περιοχή που προέκυψε απ΄ αυτή ματαίωσε σκέψεις και εισηγήσεις για κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ.Το οποίο προβλέπει και θητεία Αρχηγών για δύο συν ένα χρόνια.

Οι εισηγήσεις έγιναν στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και προέβλεπαν την αλλγή τουλάχιστον ενός Αρχηγού Γενικού Επιτελείου. Η έκπληξη είναι ότι για τη διαδοχή του “έπαιξε” πολύ δυνατά και όνομα απόστρατου! Η εναλλακτική πρόταση αφορούσε σε εν ενεργεία αξιωματικό.

Οι οριστικές αποφάσεις θα λαμβάνονταν μέσα στο Σαββατοκύριακο.Όμως η εκδήλωση του πραξικοπήματος το βράδυ της Παρασκευής ματαίωσαν ακόμη και τις σκέψεις. Μέγαρο Μαξίμου και ΥΕΘΑ δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να ασχοληθούν,αφού εκτίμησαν ότι σ΄ αυτή τη κατάσταση δεν θα ήταν καλό να γίνει οποιαδήποτς αλλαγή.

Τυχερός ο Αρχηγός κι αν κρίνουμε από την προϊστορία μπορεί να του βγει σε καλό.Με ανάλογο τρόπο είχε γλιτώσει την αποστρατεία ο Κωσταράκος το καλοκαίρι του 2013. Ο τότε ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος σκεφτόταν την αποστρατεία του.Προέκυψε η σοβαρή πιθανότητα επιχειρήσεων στη Συρία κι έτσι δεν προχώρησε.Ούτε επιχειρήσεις έγιναν και ο Κωσταράκος έφθασε μέχρι τη θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις