ΘΗΤΕΙΑ:”Δεν αλλάζει τίποτα η στράτευση στα 18 μόνο σε εθελοντική βάση”

boots
H συζήτηση που έγινε μεταξύ του αρχηγού της ΝΔ και του ΥΕΘΑ στη σημερινή τους συνάντηση περί στράτευσης στα 18,προκάλεσε πολλά και διάφορα σενάρια.
Ο Καμμένος στην συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ έκανε σαφές ότι το θέμα συζητήθηκε ως μία από τις πολλές ιδέες που υπάρχουν για τη θητεία κι όχι ως απόφαση. Συνεχίζοντας είπε ότι αυτό που απασχολεί περισσότερο είναι η ηλικιακή ανανέωση του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων.Ο κ.Μητσοτάκης συμφώνησε ότι όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν.
Αυτή η συζήτηση από πολλούς ερμηνεύθηκε ως απόφαση για στράτευση στα 18. Κάπως έτσι ο  Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος,διευκρίνησε: “Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση στο εσωτερικό της Ελληνικής Κυβέρνησης. Δεν θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης“.
Ο Υπουργός κ. Καμμένος μίλησε για κίνητρα που μπορούν να δοθούν σε περίπτωση εθελοντικής στράτευσης στα 18! Ελπίζουμε ότι γίνεται κατανοητή η διαφορά μεταξύ εθελοντικής και υποχρεωτικής στράτευσης”.

militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις