Τέταρτη αυτοκτονία σε 4 μήνες στις ΕΔ! Όλοι οι αυτόχειρες μόνιμα στελέχη!

 
Τέταρτη αυτοκτονία στις ΕΔ μέσα σε τέσσερις μήνες!
Αυτόχειρες και στις τέσσερις περιπτώσεις μόνιμα στελέχη των ΕΔ….Το σημερινό θλιβερό περιστατικό έγινε στην επίλεκτη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία. Ένας άνθρωπος 40 ετών πήρε την απόφαση να στρέψει το όπλο του εναντίον του. Όλα αυτά δεν μπορεί παρά να προκαλούν μεγάλο προβληματισμό…

Παλαιότερα περιπτώσεις αυτοκτονιών στις ΕΔ είχαμε στους στρατεύσιμους. Οι εύκολες αιτίες που επικαλούνταν τότε οι στρατιωτικές αρχές, ήταν το νεαρό της ηλικίας κι άλλες δικαιολογίες άλλοτε πειστικές κι άλλοτε όχι. Τα χρόνια της κρίσης όμως οι περιπτώσεις αυτοκτονιών αφορούν σχεδό αποκλειστικά σε μόμιμα στελέχη των ΕΔ! Άνθρωποι που είχαν οικογένειες και παιδιά ,όπως ο ΕΠΟΠ που σήμερα το ξημέρωμα αυτοκτόνησε! Πως να μπορέσει κάποιος να δικαιολογήσει αυτό το φαινόμενο χωρίς να σκεφτεί ότι η πίεση που ασκείται στα στελέχη των ΕΔ είναι πλέον δυσβάσταχτη. Πίεση που έχει να κάνει με τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε συνδυασμό με τις δυσκολίες της δουλειάς τους.
Λένε κάποιοι ότι “σ΄ όλους κόπηκαν χρήματα κι όλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες”. Αλλά δεν υπολογίζουν ότι είναι διαφορετική και σε πολλές περιπτώσεις πολύ πιο δύσκολη η δουλειά ενός στρατιωτικού.Δεν είναι το μόνο δύσκολο επάγγελμα. Αλλά είναι δουλειά με πολλές ιδιαιτερότητες που είναι ικανές να επηρεάσουν την ψυχολογία ενός ανθρώπου. 
Ακόμη κι ενός 40χρονου όπως ο ΕΠΟΠ που το πρωί αυτοκτόνησε…

ΠΗΓΗ : http://www.militaire.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)