Προσφυγικό: Ποια λύση προτείνουν οι στρατιωτικοί

https://i0.wp.com/www.armynow.net/wp-content/uploads/2017/03/prosfyges-chios.jpg?fit=639%2C362 
Τι σχέση έχει το προσφυγικό σε οτι αφορά την διαχείριση του σε δομές στην επικράτεια με την καθημερινή εκπαίδευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και την αποστολή τους;

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς καμία ανταμοιβή με όρεξη πάντα αναλαμβάνουν είτε  περισταστιακά (πχ αποχιονισμοί δρόμων), είτε «παράπλευρα» (πχ διανομή επιπλέον μερίδων φαγητού σε ευαγή ιδρύματα)  καθήκοντα κοινωνικής  προσφοράς.
Είναι όμως, ακόμα και με οικονομικούς όρους, «επικερδές» για το κράτος να αναλαμβάνουν σε μόνιμη βάση (διαχείριση δομών φιλοξενίας) καθήκοντα που σαφώς δεν εμπίπτουν ούτε στην κύρια αποστολή τους ούτε στην καλώς εννοούμενη κοινωνική – συνδρομή συνεισφορά τους;
Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, Στέφανος Κουκουράβας, θυμίζει πως « τα ζητήματα της εσωτερικής ασφάλειας είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία έχουν και το προσωπικό και την εκπαίδευση και τα μέσα για αυτό το σκοπό.
Τα δε ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και μεταναστευτικής πολιτικής, όπως προανέφερα, εμπίπτουν στη σφαίρα αρμοδιοτήτων άλλων (μη ενόπλων) φορέων, που έχουν την κατάλληλη διάρθρωση, την τεχνογνωσία, τα μέσα και το προσωπικό για την υλοποίηση του έργου τους».
Είναι πράγματι άξιο απορίας γιατί αυτή η κατα βάση αυτονόητη σκέψη που συζητάνε όλα τα στελέχη μεταξύ τους και που μεταφέρει και ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ δεν έχει γίνει θέμα απο το ΥΠΕΘΑ στην κυβέρνηση η οποία έχει φτιάξει υπουργεία, έχει συνεργαστεί με ΜΚΟ, έχει κάνει προσλήψεις, κτλ
Εκτός και αν απλά όλα αυτά παρά το κόστος τους (και την Ευρωπαϊκή βοήθεια) δεν λειτουργούν, οπότε στο διηνεκές προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων θα έρχονται να καλύπτουν τζάμπα αυτά που ήδη πληρώνουμε και ίσως θα έπρεπε να διατεθούν και οι 1.000 ΟΒΑ με το κόστος που θα φέρουν επίσης για τα hot -spot .
Τα ίδια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σημειώνουν πάντως  πως η διαρκής εκπαίδευση τους (και το κόστος της) έχει προφανώς άλλο προσανατολισμό.
Και για αυτό όπως λέει ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ, η σωστή «χρήση» του προσωπικού για την πολιτεία είναι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να αφιερωθεί στην αποστολή του.
«Για να συνεχίσουν οι ΕΔ να απαντούν αποτελεσματικά στις άναρθρες κραυγές προκλήσεων και αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας που προβάλλονται πανταχόθεν, απαιτείται η απόλυτη και απερίσπαστη προσήλωση στο αντικείμενό τους.
Η προσφορά των ΕΔ για την πατρίδα, ως ισχυρός παράγοντας αποτροπής, προσομοιάζει με αυτή του οξυγόνου που αναπνέουμε.
Όταν το έχουμε ούτε καν το σκεπτόμαστε, το θεωρούμε ως δεδομένο. Όταν όμως λείψει, είναι το μόνο που σκεπτόμαστε! Ας μην σπαταλάμε λοιπόν, ανερμάτιστα και χωρίς φειδώ, το πολύτιμο για τη σημερινή Ελλάδα «οξυγόνο» …» σημείωνει χαρακτηριστικά.
Χωρίς βέβαια αυτό, όπως λέει ο ίδιος, να σημαίνει πως εφόσον η Πολιτεία κρίνει ότι παρίσταται επιτακτική ανάγκη, για παροχή συνδρομής σε τεχνικά θέματα (κατασκευής υποδομών, οργάνωσης χώρων φιλοξενίας κτλ) ότι οι ΕΔ δεν θα προστρέξουν και πάλι.

ΠΗΓΗ:http://www.armynow.net/prosfygiko-poia-lysh-proteinoun-stelexh-enoplwn-dynamewn/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις