ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ «ΚΕΟΑΧ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ»


της αμερικανικής σειράς «Mt. Olympus»

Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Αμύνης

Για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ αυτού απαιτήθηκαν συνολικά τέσσερις μήνες γυρισμάτων σε τρεις διαφορετικές εποχές του χρόνου, ενώ η σκηνοθέτης Αθηνά Κρικέλη έμεινε μετά από έγκριση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στους χώρους του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών (ΚΕΟΑΧ) όπου ακολούθησε την καθημερινή τους εκπαίδευση.

Το ντοκιμαντέρ "KEOAX oι φύλακες του Ολύμπου" είναι το τέταρτο κατά σειρά τεκμηριογράφημα της Αμερικανικής σειράς Mt Olympus the Creation. Είναι στην αγγλική γλώσσα και ήδη έχει πάρει τον δρόμο των παγκοσμίων φεστιβάλ. Πρόκειται για μια καταγραφή των ανθρώπων των Ειδικών Ελληνικών Δυνάμεων που ζούν εξασκούνται και εκπαιδεύονται στα σπλάχνα του Ολύμπου.
Την σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει η παγκοσμίως βραβευμένη δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη. Πρόκειται για την μοναδική ελληνίδα της Αμερικής που από το 1992 ψηφίζει στα EMMYS, NY Festivals και στα προκαταρκτικά των ΟΣΚΑΡΣ ενώ οι εκπομπές της φιλοξενούνται στο Μουσείο Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Λός Ατζελες) ως οι πιο αντιπροσωπευτικές ελληνικές στον αμερικανικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημιουργία του τεκμηριογραφήματος έγινε βασιζόμενη στην προσωπική εργασία και εθελοντική προσφορά της ομάδας της Εllopia στην Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική.

Ηδη τα τρια πρώτα ντοκυμαντέρ της σειράς ΟΛΥΜΠΟΣ έχουν αποσπάσει 12 παγκόσμια αγαλματίδια:

1- Elassona Secret Path to Mt Olympus
2- Mt Olympus the Creation
3- EMAK in Rescue Mode

Περισσότερα στο www.ellopiatv.com & Youtube Ellopia

Η παγκόσμια πρεμιέρα του τεκμηριογραφήματος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αμύνης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 11 Νοεμβρίου 2017.

Παραγωγή ELLOPIA FILMS USA
Σκηνοθεσία Αθηνά Κρικέλη
Αφήγηση Robert Krolczyk - Αthina Krikeli
Σχεδιασμός Αφίσας Αννα Παπακωνσταντίνου


(ellopiatv.com)

http://staratalogia.blogspot.gr/2017/09/blog-post_966.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις