Μέγας Αλέξανδρος: Αμερικάνοι στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών (video)

Άσκηση Μέγας Αλέξανδρος: Αμερικάνοι στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών και στο λιμάνι του Βόλου το αμερικανικό καταμαράν USNS Carson City


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εικόνα του επιβλητικού αμερικανικού καταμαράν USNSCarson City το οποίο κατέπλευσε στον Βόλο στο πλαίσιο της άσκησης Μέγας Αλέξανδρος που κάνει η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών με Αμερικανούς πεζοναύτες.
Η άσκηση αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.
Όπως και πέρυσι τέτοια εποχή, οι Αμερικανοί κομάντος έχουν ήδη φθάσει στον Βόλο προκειμένου να αρχίσει η άσκηση, η οποία φέτος θα είναι αναβαθμισμένη.
Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή έχουν ήδη φθάσει και αμερικανικά ελικόπτερα από την δύναμη της Ευρώπης, τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην Ελλάδα για αρκετά μεγάλο χορνικό διάστημα.
Η άσκηση Μέγας Αλέξανδρος 2019 γίνεται στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης που κάνει η 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών με πεζοναύτες του Αμερικανικού Στρατού.
Στην άσκηση Μέγας Αλέξανδρος 2018 επιστρατεύθηκαν τεθωρακισμένα και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού επίσης, και έγινε εκπαιδευτική βολή με εμπλοκή βαρέων όπλων αλλά και των τεθωρακισμένων μηχανημάτων.
Εξετάστηκε η εξοικείωση όλων με τα σύγχρονα όπλα, η τήρηση των κανόνων ασφαλείας, με τα κομάντο της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών να εκπαιδεύονται σε βολές με τα οπλικά συστήματα των Αμερικανών, και οι Αμερικανοί πεζοναύτες αντίστοιχα να εκπαιδεύονται σε βολές με τα δικά μας οπλικά συστήματα.

USNS Carson City

Το USNS Carson City, ανήκει στην δύναμη της Στρατιωτικής Διοίκησης Εφοδιασμού Ναυτικού(Sealift), που ελέγχει τα ανεφοδιαστικά και στρατιωτικά πλοία μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού.
Ναυπηγήθηκε το 2015 και τέθηκε σε υπηρεσιακή ετοιμότητα τον Ιούνιο του 2016.
Έχει μήκος 103 και πλάτος 29 μέτρα, ανώτερη ταχύτητα 43 κόμβους και 41 άτομα πλήρωμα, ενώ μπορεί να μεταφέρει 312 στρατιώτες, άρματα μάχης ακόμα και ελικόπτερα.

ΠΗΓΗ:https://www.armyvoice.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις