EKTAKTO: Βράζει το Αιγαίο - "Θερμό επεισόδιο" στήνουν οι Τούρκοι...

Alexandros Michailidis / SOOC
- Η Τουρκία στέλνει τρία πλοία ανοιχτά της Ρόδου
- Είναι το σημείο όπου νωρίτερα το ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ εναντίον πλοίου με τουρκική σημαία...



- Υπήρχαν καταγγελίες πως μετέφερε ναρκωτικά
- Αρνήθηκε να μπει στο λιμάνι της Ρόδου για έλεγχο

Το "θερμό επεισόδιο" που προσπαθούν να στήσουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο έχει... εξέλιξη. Η Τουρκία στέλνει τρία πλοία στο σημείο, ανοιχτά της Ρόδου, όπου νωρίτερα το ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ εναντίον πλοίου με τουρκική σημαία.

Την είδηση μεταφέρει το τουρκικό δίκτυο Anadolu και είναι φανερό πως οι Τούρκοι προσπαθούν να κλιμακώσουν την ένταση.

Το χρονικό του περιστατικού
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επικαλούνται το τουρκικό δίκτυο NTV, το οποίο αναφέρει πως το ελληνικό Λιμενικό έριξε δεκάδες προειδοποιητικές βολές εναντίον του φορτηγού πλοίου, το οποίο έχει την ονομασία "ACT", ανοιχτά της Ρόδου.

Λιμενικό για τις βολές στη Ρόδο: "Ενημερωθήκαμε ότι μετέφερε ναρκωτικά"

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πλοίο εβλήθη διότι δεν απάντησε σε επανειλημμένες κλήσεις της ελληνικής ακτοφυλακής.

"Το φορτηγό πλοίο πήρε φορτίο από το τουρκικό λιμάνι Iskenderun και κινείτο προς την κατεύθυνση του Izmit Bay, στη θάλασσα του Μαρμαρά. Ενώ βρισκόταν στο Αιγαίο, το τουρκικό πλοίο προσεγγίστηκε από πλοία της ελληνικής Ακτοφυλακής, τα οποία απαίτησαν να μπει στο λιμάνι της Ρόδου για να γίνει έλεγχος του εμπορεύματος. Ο Τούρκος καπετάνιος φέρεται να αγνόησε τις προειδοποιήσεις, κάτι που οδήγησε στο να ανοίξουν πυρ τα πλοία του ελληνικού Λιμενικού", αναφέρει το rt.com.

Την ίδια ώρα, το sputniknews.com αναφέρει πως το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου βρήκε 36 τρύπες από σφαίρες στο "κέλυφος" του φορτηγού, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το κατά πόσο υπάρχουν τραυματίες από το περιστατικό. Το rt.com, πάντως, μεταδίδει πως οι τρύπες από τις σφαίρες που βρέθηκαν ήταν 16, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε τελικά και ο Τούρκος καπετάνιος του πλοίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τρόπος που μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ το περιστατικό, έμοιαζε με προσπάθεια... στησίματος ενός "θερμού επεισοδίου" στο Αιγαίο...


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2017/07/ektakto_35.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις