Η αλήθεια για τις περικοπές στους στρατιωτικούς - Τους τα πήραν για να τα δώσουν ως επίδομα

Το ΜΤΣ επιχειρεί να “καταπιεί” τα μετοχικά ταμεία Ναυτικού και Αεροπορίας και η προσπάθεια αυτή χρεώνεται σε μία “πεντάδα”. Ποια είναι αυτή; Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καράμπελας, ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος,ο αναπληρωτής υπουργών Οικονομικών Χ.Σταϊκούρας,ο πρόεδρος του ΜΤΣ και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών.


Σ΄ αυτή την προσπάθεια εντάσσουν και τους ισχυρισμούς του κ.Σωτηρόπουλου του ΜΤΣ, ο οποίος φέρεται να έχει παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση έκοψε τις αποδοχές των εν ενεργεία κατά 50-60 εκατ. ευρώ παραπάνω απ’ ότι προβλεπόταν για το 2013 και τις συντάξεις κατά 110 εκατομμύρια ευρώ πάνω απ’ ότι ήθελε το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για το τρέχον έτος.

Η προσπάθεια να εμφανιστεί το ΜΤΣ ως “επαναστάτης” που τώρα ανακάλυψε το “λάθος” θα ήταν πράγματι πειστική αν δεν είχε μεσολαβήσει κάτι για το οποίο όπως θα θυμάστε ο Α/ΓΕΕΘΑ αλλά και η κυβέρνηση πανηγύρισε…έξαλλα ως μεγάλη παροχή και επιτυχία: την καταβολή 180 εκατομμυρίων του ΒΟΕΑ. Δηλαδή με απλά λόγια πρόκειται για ένα ακόμη επικοινωνιακό τρυκ που στόχο έχει απ΄ ότι φαίνεται να “εξαγνίσει” το ΜΤΣ, προετοιμάζοντας το επόμενο βήμα που είναι η “απορρόφηση” των άλλων μετοχικών ταμείων.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις