Πιστεύει ή κάνει πως πιστεύει τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις ο Α/ΓΕΕΘΑ


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όχι δεν διοικεί τη χώρα ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος. Του έχει ανατεθεί η ύψιστη τιμή να διοικεί τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και αυτό εκ των πραγμάτων τον θέτει στο επίκεντρο της κριτικής θετικής ή αρνητικής, τα έχουμε ξαναγράψει και τα έχουμε εξηγήσει επαρκώς νομίζουμε.


Συνεπώς ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι υποχρεωμένος όχι να γίνεται “ουρά” της κάθε πολιτικής ηγεσίας την οποία πρέπει πιστά και τυφλά να ακολουθεί, αλλά να έχει άποψη και γνώμη την οποία με κάποιο τρόπο οι πολίτες αυτής της χώρας που πληρώνουν πάρα πολλά λεφτά για να έχουν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, θα πρέπει να γνωρίζουν. Ειδικά αν αυτή η άποψη είναι διαφορετική απ΄όσα επιβάλλει η πολιτική ηγεσία και η κυβέρνηση. Οι πολίτες θέλουν από τον Αρχηγό να εκτελεί ,αλλά θέλουν και να ξέρουν ποια είναι η άποψή του. Για να μπορούν να κρίνουν, όταν κάτι δεν πάει καλά.

Παρουσιάσαμε ως παράδειγμα τα όσα είπε ο Αμερικανός Αρχηγός ΓΕΣ στις ΗΠΑ για τις περικοπές και τις επιπτώσεις που θα έχουν στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατού. Πολλά ήταν τα μηνύματα που λάβαμε στο Onalert. Κάποια απ΄ αυτά είχαν προφανώς στόχο να στηρίξουν τον κ.Κωσταράκο και έλεγαν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τα θεσμικά όργανα στα οποία κάποιος Αρχηγός θα μπορούσε να εκφράσει τις επιφυλάξεις και τις διαφωνίες του. Λάθος μέγα. Όταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ακολουθεί τον όποιο υπουργό Εθνικής Άμυνας στην Επιτροπή Εξωτερικών και ΄Αμυνας της Βουλής,πάει …ως ντεκόρ ή ως απλός τεχνικός σύμβουλος του κάθε ΥΕΘΑ. 

Όταν επί επτά ώρες στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ οι βουλευτές όλων των κομμάτων ενημερώνονταν ο Α/ΓΕΕΘΑ -αλλά και οι υπόλοιποι- δεν έπρεπε εκφράσουν την άποψή τους για όσα έχουν γίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια;

Για να μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι σαφές ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ δηλώνει υπέρ των περικοπών όταν συμμετέχει σε κυβερνητικές συσκέψεις. Αν πιστεύει αυτή τη θέση ή το κάνει ως “στρατιώτης” που υπακούει τυφλά είναι θέμα που μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει. Ότι κι από τα δύο κι αν ισχύει βέβαια δεν καταλογίζεται στα θετικά της θητείας του, τα οποία όσο περνά ο καιρός γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα. Το ερώτημα είναι τι είναι χειρότερο από τα δύο: να πιστεύει στις απερίσκεπτες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις ή να παριστάνει ότι πιστεύει.

Υ.Γ Η κριτική στον Α/ΓΕΕΘΑ αλλά και σ΄ όλη την στρατιωτική ηγεσία ασφαλώς θα συνεχιστεί. Μπορεί όποιος θέλει να την αντιμετωπίζει με την “καχυποψία” που διαβάζουμε στα μηνύματά σας. Μπορεί κάποιοι να συνεχίσετε να πιστεύετε ότι θέλουμε την παραίτηση Κωσταράκου (!!!),λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανανέωση της “θητείας” του. Μπορείτε να πιστεύετε ότι…σπρώχνουμε άλλο Αρχηγό για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ (!!!) ή οτιδήποτε άλλο! Δεν έχουμε τέτοιες…φιλοδοξίες ούτε τέτοιες …μαγικές δυνάμεις και δεν επιθυμούμε να αποκτήσουμε κιόλας. Έτσι κι αλλιώς όπως παρακολουθεί συστηματικά το Onalert θα θεωρεί το υστερόγραφο μάλλον περιττό.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις