Εμπλοκή για τους μισθούς στις Ένοπλες Δυνάμεις! (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Ομάδα έξι βουλευτών της Ν.Δ. απαιτεί ίση μεταχείριση με τους δικαστικούς για τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας

Κάτι ξέρουν ή έχουμε το πρώτο... θερινό κίνημα πέντε βουλευτών της Ν.Δ.; Αν ισχύει το πρώτο, τότε κάποιοι επιχειρούν να καρπωθούν μια προειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης. Εάν ισχύει το δεύτερο, τότε έχουμε... την πρώτη σοβαρή εμπλοκή με αίτημα να εφαρμοστεί, όπως έγινε και με την απόφαση για τους δικαστικούς, και η απόφαση που υπάρχει από το ΣτΕ και αφορά τη διόρθωση των μισθολογικών αδικιών ως προς τους στρατιωτικούς - σώματα ασφαλείας.

Βέβαια κλειδί στο αν θα καταγραφεί ή όχι η όποια διαφωνία είναι το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Εάν δεν το πράξει (που σύμφωνα με πληροφορίες αυτό προτίθεται να κάνει), τότε δεν θα αποτυπωθεί καμία διαφωνία, «σώζοντας» έτσι την κυβέρνηση από μια μεγάλη κρίση. Χθες, πάντως, οι πέντε πρώτοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πήραν το... όπλο τους, απειλώντας να μην ψηφίσουν την τροπολογία για τη μισθολογική αποκατάσταση των δικαστικών λειτουργών, εάν παράλληλα δεν αποκατασταθούν οι μισθολογικές αδικίες και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Ηλίας Βλαχογιάννης, βουλευτής Τρικάλων, Ιορδάνης Τζαμτζής, βουλευτής Πέλλας, Θεόδωρος Σολδάτος, βουλευτής Λευκάδος, Παύλος Βογιατζής (ο οποίος δεν μετέχει στο Α΄ Θερινό), βουλευτής Λέσβου, και Δημήτριος Κυριαζίδης, βουλευτής Δράμας, ενώ αλληλέγγυα στην πρότασή τους δήλωσε και η Άννα Καραμανλή.

Στο κείμενο επισημαίνουν: «Η ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση με την οποία αποκαθίστανται οι μισθολογικές αδικίες των δικαστικών λειτουργών αποτελεί για τους δικαστικούς μια θετική εξέλιξη, με δεδομένο τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις και για τους βουλευτές.

Περιμένουμε, όμως, ταυτόχρονη κίνηση αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας και των Σωμάτων Ασφαλείας, που ήδη έχουν δικαιωθεί από την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υπερψηφίσουμε τη σχετική τροπολογία στη Βουλή».

Ο Ιορδάνης Τζαμτζής, μιλώντας στον Real Fm, τόνισε ότι δεν μπορεί να λέμε για τους δικαστικούς «ναι» και ταυτόχρονα, εφόσον έχει περάσει από το ΣτΕ, να λέμε σε άλλους «όχι». Ενώ ο Δημήτρης Κυριαζίδης από τη μεριά του πρόσθετε (Alpha) ότι οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να είναι σεβαστές από όλους, όχι μόνο όταν μας συμφέρει, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει ισονομία, επομένως και μισθολογική ρύθμιση και για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ.

Πάντως δεν αποκλείεται να αποσύρουν τις επιφυλάξεις τους ακόμη και εάν υπάρξει πολιτική δήλωση-δέσμευση ότι θα εφαρμοστεί η απόφαση και για τους στρατιωτικούς - σώματα ασφαλείας.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση του ΣτΕ αφορά 268.500 εν ενεργεία αλλά και αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και προβλέπει αυξήσεις από οκτώ έως 464 ευρώ τον μήνα, ανάλογα βέβαια με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας. Την ίδια ώρα που τα επιδόματά τους θα αυξηθούν από τρία έως και 178 ευρώ τον μήνα.



(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 26/06/2014 – ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ - neleftheroglou@dimokratianews.gr)
http://staratalogia.blogspot.gr/2014/06/blog-post_26.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις